Tips

Is investeren in een motor een goed idee?

Als je er over gedacht hebt om in een motorfiets te investeren, geeft dit artikel je de voor- en nadelen van het bezit ervan.

Wat je moet weten voor je een motor koopt

Voor wie overweegt een motorfiets als investering te kopen, zijn er een paar belangrijke dingen om te weten over het veilig houden en zorgen dat hij in waarde stijgt.  Contant kopen is altijd beter dan financieren, want als er iets mis gaat met de lening kan je motorfiets door de bank weer in beslag genomen worden, wat niet zou gebeuren als je met contant geld betaalde.

Probeer te kopen van iemand met een goede reputatie die ervaring heeft met het verkopen van motorfietsen en die zijn onderzoek gedaan heeft naar de soort motor die hij wil kopen of verkopen. Kijk bijvoorbeeld op Marktplaats voor tweedehands motorfietsen die een goede prijs hebben, maar zorg er wel voor dat al het nodige onderhoud gedaan is voor je ze koopt.

Doe je onderzoek

Als je een goede investering in een motorfiets wilt doen is de sleutel je onderzoek te doen, rond te shoppen voor de beste aanbiedingen en nooit iets te kopen zonder het eerst geïnspecteerd te hebben, recensies over de verkoper te lezen en altijd met contant geld te betalen. Bedenk dat als je niet genoeg geld hebt om hem in één keer te kopen, je altijd betalingen in de tijd kunt doen door elke maand geld neer te leggen tot het volledige bedrag is afbetaald.

Of je kunt ook een financiering gebruiken, maar dat is riskant want als er iets mis gaat met de lening kan je motor door de bank weer in beslag genomen worden, wat niet zou gebeuren als je met contant geld betaalde of geld neerlegde om er elke maand beetje bij beetje voor te betalen. Kijk ook naar de verschillende soorten tweedehands motorfietsen op de markt en shop rond voor de beste aanbiedingen. Kijk bijvoorbeeld op Marktplaats voor tweedehands motorfietsen die een goede prijs hebben, maar zorg er wel voor dat al het nodige onderhoud gedaan is voor je ze koopt.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen