Tips

Is investeren in crypto een goed idee?

Het is mogelijk om stinkend rijk te worden door in 2021 te investeren in cryptocurrency. Maar je kunt ook al je geld verliezen. Hoe kunnen beide waar zijn? Investeren in crypto-activa is riskant, maar ook potentieel zeer winstgevend.

Cryptocurrency is een goede investering als u directe blootstelling wilt krijgen aan de vraag naar digitale valuta, terwijl een veiliger maar mogelijk minder lucratief alternatief is om aandelen te kopen van bedrijven met blootstelling aan cryptocurrency .

Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van investeren in cryptocurrency.

Is cryptovaluta veilig?

Verschillende factoren maken cryptocurrency niet helemaal veilig, althans momenteel, terwijl andere tekenen opkomen dat cryptocurrency hier zal blijven.

Cryptocurrency-risico’s

Cryptocurrency-uitwisselingen zijn, meer dan aandelenbeurzen, kwetsbaar om te worden gehackt en het doelwit te worden van andere criminele activiteiten. Deze beveiligingsinbreuken hebben geleid tot aanzienlijke verliezen voor beleggers van wie hun digitale valuta is gestolen.

Het veilig opslaan van cryptocurrencies is ook moeilijker dan het bezitten van aandelen of obligaties. Cryptocurrency-uitwisselingen zoals Coinbase ( NASDAQ:COIN ) maken het vrij eenvoudig om crypto-activa zoals Bitcoin ( CRYPTO:BTC ) en Ethereum ( CRYPTO:ETH ) te kopen en verkopen , maar veel mensen houden er niet van om hun digitale activa op beurzen te houden vanwege het eerder genoemde risico op cyberaanvallen en diefstal.

Sommige eigenaren van cryptocurrency geven de voorkeur aan offline “koude opslag” -opties zoals hardware of papieren portefeuilles, maar koude opslag heeft zijn eigen uitdagingen. Het grootste risico is het verliezen van uw privésleutel, zonder welke het onmogelijk is om toegang te krijgen tot uw cryptocurrency.

Er is ook geen garantie dat een cryptoproject waarin u investeert, zal slagen. De concurrentie tussen duizenden blockchain-projecten is hevig , en projecten die niet meer zijn dan oplichting, komen ook veel voor in de crypto-industrie. Slechts een klein aantal cryptocurrency-projecten zal uiteindelijk floreren.

Regelgevers kunnen ook hard optreden tegen de hele crypto-industrie, vooral als overheden cryptocurrencies sterk gaan zien als een bedreiging in plaats van alleen een innovatieve technologie.

En aangezien cryptocurrencies gebaseerd zijn op de allernieuwste technologie , verhoogt dat ook de risico’s voor beleggers. Veel van de technologie is nog in ontwikkeling en is nog niet uitgebreid bewezen in praktijkscenario’s.

Is crypto een goede langetermijninvestering?

Veel cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum worden gelanceerd met verheven doelstellingen, die over een lange tijdshorizon kunnen worden bereikt. Hoewel het succes van een cryptocurrency-project niet is verzekerd, kunnen vroege investeerders op de lange termijn rijkelijk worden beloond als een cryptocurrency-project zijn doelen bereikt.

Voor elk cryptocurrency-project is het echter noodzakelijk om wijdverbreide acceptatie te bereiken om als een succes op lange termijn te worden beschouwd.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen