Tips

Jouw kantoor zo coronaproof mogelijk maken

Nu werknemers langzaam maar zeker weer naar kantoor kunnen gaan, is het voor bedrijven belangrijk om een veilige werkplek in te richten voor medewerkers, die in lijn is met de richtlijnen van de overheid. Wil je weten hoe je jouw kantoorruimtes coronaproof kunt maken? Om het jou wat gemakkelijker te maken, hebben we een paar handige zaken voor je op een rij gezet. Denk hierbij aan het regelen van bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers, zodat freelance werknemers ook beschermd zijn tegen onvoorziene kosten wegens ziekte of letsel op de werkvloer.

Zorg ervoor dat alles goed geregeld is

Los van de praktische aanpassingen die je kunt doen om het kantoor coronaproof te maken, zijn er ook zaken die je kunt regelen om onverhoopte kosten door ziekte en schade te voorkomen. Bijvoorbeeld met een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering van Univé waarbij je gedekt bent voor de ziektekosten van werknemers wanneer deze worden getroffen door een ziekte of een ongeval op de werkvloer. De verzekering is er voor zowel zzp’ers als mkb’ers. Bekijk de polisvoorwaarden van de verzekeraar om exact te zien wat er allemaal wel en niet onder de dekking valt.

Aanpassingen aan de inrichting

Met wat snelle aanpassingen aan de inrichting van de kantoorruimte kun je de werkvloer een stuk veiliger maken voor jouw medewerkers. Bijvoorbeeld door deze makkelijke veranderingen:

  • Halveer het aantal werkplekken, zodat er genoeg ruimte is om onderling anderhalve meter afstand te houden.
  • Zorg voor voldoende ventilatie. Schaf een goed ventilatiesysteem aan en zorg dat er ramen open kunnen in elke kantoorruimte, zodat er voldoende frisse lucht circuleert.
  • Plaats eventueel schermen van speciaal plexiglas tussen de bureaus en in de meetingruimtes.
  • Kunnen werknemers geen anderhalve meter afstand houden? Laat ze dan een mondkapje dragen. 
  • Laat werknemers zelf beslissen of ze naar kantoor willen komen. Is het mogelijk om besprekingen te doen via videobellen? Geef hier dan de voorkeur aan om ruimte te besparen op kantoor. Wanneer je meer informatie wilt over de verschillende maatregelen, dan kun je de richtlijnen van het RIVM doorlezen. 

Let op de hygiëne

Hygiëne is een belangrijk punt bij het voorkomen van besmettingen. Zet daarom in elke ruimte desinfectiemiddelen neer voor de handen. Zorg ook voor antibacteriële zeep, desinfectiemiddelen en voldoende papieren handdoeken in de toiletten. Laat dagelijks een schoonmaakploeg komen die de kantoorruimte helemaal schoonmaakt, inclusief het afnemen van de bureau’s. Op die manier heb je minder kans dat het virus wordt overgedragen en kunnen je medewerkers met een veilig gevoel aan het werk.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen