Tips

Houd de cryptocurrency koersen in de gaten: 3 simpele manieren om dit te doen

Natuurlijk wil je je crypto goed in de gaten houden als je deze hebt aangeschaft, zeker als je net instapt, of al behoorlijk wat hebt geïnvesteerd. Daarnaast veranderen de koersen ook regelmatig, dus is het ook gewoon super interessant om zo nu en dan te bekijken. Hiervoor hoef je echt niet de hele dag op F5 te drukken. Er zijn namelijk veel simpelere manieren om de Bitcoin koers (en ook andere koersen) in de gaten te houden. We sommen ze in dit artikel even voor je op.

App downloaden

Je hebt tegenwoordig eigenlijk overal wel een app voor, zo ook eentje waarmee je je Bitcoin (of andere crypto’s) in de gaten kunt houden. Omdat je toch vrij regelmatig je telefoon checkt is deze app zo geopend. Zeker als je net begonnen bent met investeren is het vaak iets dat je goed in de gaten wilt houden. Er zijn verschillende apps die je kunt installeren, maar ze zijn niet allemaal even gebruiksvriendelijk. Lees je daarom van te voren even in en check de reviews van andere gebruikers. Zet de app in het mapje bij je andere bank-apps, zodat je hem snel kunt terugvinden. 

Koerswaarde op vaste momenten bekijken

Bekijk de koerswaarde op vaste momenten. De hele dag refreshen is echt niet nodig en heeft ook weinig zin. Je hebt vaak te maken met verschillende tijdszones, dus als je het dan goed wilt doen, houd die dan in de gaten. Alleen op die manier krijg je een betrouwbaar beeld van de snel wisselende koersveranderingen. De Aziatische markt en de Amerikaanse markt gaan op een ander moment open dan in Nederland, zorg dat je dit voor jezelf op een rijtje zet en check daarna (indien gewenst) dagelijks op vaste tijden je app. 

Pas op dat het geen obsessie wordt

Indien je ervoor kiest om veel geld te investeren in cryptocurrency, dan kan het zomaar zo zijn dat het een obsessie wordt om alles nauwlettend in de gaten te houden. Dit is natuurlijk niet goed voor je gezondheid. Zoals we hierboven al zeiden, check op vaste tijden de koersen. Wil je ‘short’ gaan (je munten verkopen) dan is het wel belangrijk om continu alles goed in de gaten te houden. Je wilt dan namelijk weten wat de beste verkoopmomenten zijn. Gelukkig kun je bij de meeste exchanges aangeven dat jouw munten bij een bereik van een bepaalde waarde mogen worden verkocht. Je krijgt dan automatisch een melding en je hoeft dan dus niet alles meer in de gaten te houden.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen